Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Po zakupieniu nowego komputera nie można połączyć się z WiFi

912384

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem 

Wlasnie zakupiłem nowy komputer i nie moge polaczyc sie z wifi .

Nie wyszukuje mi niczego na laptopie wszystko dobrze dziala nie wina WIFI

Ogladalem rozne poradniki 

Pokazywali ze trzeba uruchomic wifi taka droga:

panel sterowania>siec internet>centrum sieci i udostepniana>zmien ustawienia karty sieciowej

I oni tam mieli Połaczenie na kabel albo Wifi

A ja mam polaczenie na kabel i jakies polaczenie szerokopasmowe ale nie mam wifi zeby wlaczyc

Wie ktos o co chodzi ?

i jak to naprawic ?

Z gory dziekuje !
 Ps. mam win7

Opublikowano

No to dziwisz się skoro ta płyta nie ma zintegrowanej karty sieciowej... po prostu kup jakąś na np. usb i problem rozwiązany.

Opublikowano

a nie da sie tego jakos ustawic ?

Jaka karte sieciowa ?
kiedys chyba mialem taki problem z opcja szerokopasmowa na laptopie i teraz wszystko dziala

Opublikowano

Człowieku jak masz się podłączyć do wi-fi skoro nawet nie masz karty sieciowej... zrozum to.

A jaka karte sieciowa to zalezy od szybkosci twojego lacza. Ustawianie w opcjach nic nie da bo komputer nie ma jak fizycznie się połączyć do wi-fi skoro nie ma w sobie nic co odebrałoby by sygnał.

Opublikowano

Nie piszcie mu że nie ma karty sieciowej bo ma kartę sieciową ale ETHERNET ( kabel z wtyczką )  , kartę sieciową WiFi musi sobie kupić.

Jaka kupi mało ważne , najlepsza by my była wewnętrzna opcjonalnie może też być na USB WiFi. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ile kosztuje taka karta sieciowa ?

Najzwyklejsza w okolicach 30 do 50 złoty.

@Ktosiu

Kartę sieciową wiadomo, że ma ale pisał o wi-fi więc chyba jasne, że chodziło mi o modem... Nie wiem z kogo próbujesz zrobić idiotę...

Opublikowano

UP. Z wypowiedzi widać wyraźnie że dla niego karta sieciowa i karta WIFI to ta sama karta. 

Kup gdziekolwiek w sklepie, Biedronka, MediaMarkt, Allegro, sklepy komputerowe itp. Najlepiej coś z TP-LINK a nie karty no name. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...